Vélemények a D-vitaminról

Kérem vegye figyelembe: az eredmény nem garantált és egyénenként eltérhet!

Mezei Pál, Budapest – Immunerősítés, Magas vérnyomás

„Régebben azt se nagyon tudtam, hogy mi az a D-vitamin. Aztán a feleségem hatására kezdtem el szedni, mert a téli időszakban rendszeresen, akár többször is elkapott az influenza, nátha, és nagyjából összeszedtem minden fertőzést. Körülbelül 1 hónap kellett hozzá, hogy észlelhetően jobban érezzem magamat, gondolom eddig tartott feltöltenie a hiányos állapotomat. Ma már nem félek az influenzás időszaktól, hiszen alig-alig kapok már el bármilyen betegséget, de akkor sem vészes a lefolyása. Ezen felül pedig a vérnyomásomra is jótékony hatással bír, és kordában tartja.”

Szabó Géza, Pécel – Magas vérnyomás

„Sajnos hosszú évek óta küzdök a magas vérnyomásommal, és emiatt különféle szívproblémáim is vannak. Már 3 gyógyszert írtak fel rá, amiknek azonban számos mellékhatásai is voltak, így alig-alig tudtam őket bevenni. Aztán a feleségem olvasott róla, hogy a kalciumnak igen jótékony hatásai vannak a magas vérnyomásra is, így ő vette nekem az első adag kalcium és D-vitamin kapszulákat. Őszintén szólva nem gondoltam, hogy majd pont egy vitaminkészítmény fog segíteni, de az unszolására elkezdtem szedni. Meglepődve tapasztaltam, hogy a vérnyomásértékeim egyre jobbak lettek, s persze jobban is éreztem magam napról napra. Az egyre gyakrabban jelentkező mellkasi szorító fájdalmaim is elmúltak, szóval biztos, hogy a kapszulák segítettek, amit ezúton is hálásan köszönök.”

Marosvári Anna, Debrecen – Elsavasodás, Stressz, Nyugodt alvás

Egyre jobban aggasztott a szervezetem elsavasodása, és annak negatív egészségügyi hatásai. Nem is éreztem magamat jól a bőrömben, emésztési problémáim voltak, rosszul aludtam, és gyakran voltam feszült is. Ezért mindenképpen szerettem volna helyreállítani a szervezetem pH-értékét valahogyan, és így akadtam rá a kalcium és D-vitamin készítményükre. Úgy gondoltam egy próbát megér, hiszen ártani biztosan nem fog, mivel 100 %-ban természetes összetételű, ami külön elnyerte a tetszésemet. Így elkezdtem szedni az útmutatás szerint, és már igen rövid időn belül érezni kezdtem áldásos hatásait. Az emésztésem egyre jobb lett, a bőrproblémáim is szemmel láthatóan csökkenni kezdtek, és egyre kiegyensúlyozottabbá váltam, valamint az alvás is pihentetőbb, nyugodtabb lett. Ráadásul mindemellett még a csontjaim és ízületeim egészségét is támogatja, ami nekem kiemelten fontos, mivel imádok mozogni, sportolni.”

Nagyné Horvát Ágnes, Gödöllő – Allergia, asztma

„Sajnos világ életemben allergiával küzdöttem, melyhez asztmás tünetek párosultak. Főként a virágporra voltam allergiás, így tavasztól késő őszig igazi szenvedés volt a szabadban tartózkodnom. Az asztmám miatt pedig nem nagyon bírtam a megterhelést, mert fulladni kezdtem, ami szintén megkeserítette az életemet. Sajnos gyógyszereket is kellett szednem rá, többfélét is. Kerestem valamilyen alternatív megoldást a problémára, így bukkantam rá a kalciumra és a D-vitaminra. És azt kell mondjam, hogy ez valóban egy nagyon jó párosítás, hiszen a szedése kezdetét követően érezhetően elkezdtek csökkenni  mind az allergiás, mind pedig az asztmás tüneteim is. Elmondhatatlan öröm ez számomra, hiszen végre szabadon élvezhetem a természetben töltött időt, mivel ha elő is jön az allergiám, már sokkal enyhébben jelentkezik. Az asztmás tüneteim is jelentősen enyhültek, így sokkal jobban bírom már a fizikai megterhelést is. Ráadásul mindezeket egy teljesen természetes vitaminkészítménynek köszönhetem, így az egészségemet sem kell féltenem, sőt, érezhetően támogatja szervezetem minden funkcióját.”

Heincz Borbála, Kecskemét – PMS

„A menstruáció előtti időszakban nagyon feszültté váltam, erős görcseim is voltak néha, feszültek a melleim, és a hangulatom is elég rossz volt ilyenkor. Azt gondoltam, hogy ez teljesen természetes velejárója a női létnek és a havi vérzésnek. De mivel már egyre erősebben jelentkeztek ezek a panaszok, ezért megoldás után kezdtem kutatni, és az interneten olvastam róla, hogy a kalcium nagyon jó eredményeket érhet el ezen a területen. Ezért vásároltam meg a kalcium és D-vitamin-komplexet, mert arra gondoltam, hogy egy próbát megér. És szerencsére tényleg hatásos ezen a téren, mivel egyre enyhébbé váltak a panaszaim, s már ott tartok, hogy szinte egyáltalán nincsen semmilyen premenstruációs tünetem, amit ezúton is nagyon köszönök.”

Kiss Kornélia, Jászberény – Csontritkulás

Több csonttörésem is volt már, és az orvosok csontritkulást állapítottak meg nálam. Természetesen elkezdtem kalciumot szedni igen nagy mennyiségben, de valahogy nem lettek sokkal jobbak a vizsgálati eredményeim. Ezért kerestem, hogy hogyan lehetne ezen segíteni, mikor rábukkantam a D-vitaminra. Úgy éreztem, ez lesz a megoldás, hiszen azt állították róla, hogy segíti a kalcium beépülését a csontokba. Ezért rendeltem meg a Kalcium és D-vitamin készítményüket, ami a legjobb döntés volt, hiszen végre egyre jobbak a csontsűrűségi eredményeim, aminek az orvosom is örül., hát még én. Szóval mindenkinek azt ajánlom, hogy ne csak a kalcium bevitelére figyeljen, hanem pótolja a D-vitamint is, legalábbis nálam ez tényleg bevált.”

Orosz Tiborné, Kiskunhalas – Csontok és ízületek egészsége, Migrén

„Nőként tisztában voltam vele, hogy a változókor után fokozott a csontritkulás kockázata. Ezért eleinte kalciumot szedtem önmagában, azonban egy családi jó barátunk felhívta a figyelmemet rá, hogy a kalcium D-vitamin nélkül nem tud beépülni a csontokba. Ezért kerestem valamilyen jó minőségű D-vitamin készítményt, és a Biocom mellett döntöttem, mivel tetszett, hogy teljesen természetes összetételű. Aztán rátaláltam a Coral Calcium és D3-vitaminra, ami a tökéletes választás számomra. Azóta jelentősen enyhültek az ízületi panaszaim is, így szabadon tudom élvezni a mozgás örömét. Aminek pedig különösen örültem az az, hogy észrevehetően csökkent a migrénjeim gyakorisága és erőssége is.”

Haris Zoltánné, Siófok – Immunerősítés

3 gyermekes anyukaként igen nagy problémát jelentett, hogy szinte mindig beteg volt valamelyik gyerkőc a téli időszakban, hiszen ha az egyik hazahozta az óvodából vagy az iskolából, akkor jó eséllyel fertőzte meg a többieket is. Ezért szerettem volna picit megerősíteni a gyerekek immunrendszerét, s a D-vitamin tűnt a legjobb választásnak erre a célra. Így elkezdtem nekik a javasolt D-vitamin mennyiséget adni, és láss csodát, hamarosan már akkor sem betegedtek le, ha szinte az egész óvoda vagy iskola az ágyat nyomta otthon. Ráadásul láthatóan aktívabbak és vidámabbak is lettek, úgyhogy látszik, hogy nagyon jótékony hatású a D-vitamin, amit persze már én is szedek azóta.”

Baranyai Edit, Budapest – Terhesség, gyermek fejlődése

„Mikor megfogant a kisbabánk, elkezdtem aggódni, hogy minden fontos vitamint megkap-e a terhességem alatt. Nem szerettem volna, ha bármilyen tápanyagban hiányt szenvedne, de hát ezzel gondolom, hogy minden édesanya így van. Ezért kezdtem el szedni a javasolt dózisban a D-vitamint is, mert úgy láttam, hogy ez nélkülözhetetlen a pici csontrendszerének fejlődéséhez, és az immunrendszerét is jelentősen támogatja. A kisfiunk épen és egészségesen született meg, én pedig a szoptatás alatt is végig szedtem a D-vitamint, illetve azóta is adagoltam neki a megfelelő mennyiségben. Talán ennek is köszönhető, hogy nagyon szépen fejlődik, erős csontozatú és izomzatú, és még a doktorbácsi is megdicsérte mindezek miatt. Biztosan folyamatosan fogjuk szedi a D-vitamint továbbra is, főként hogy tervezzük az új baba érkezését.”